- Chceš sa naučiť piecť domáce oplátky?
- Nevieš ako vybrať suroviny, pripraviť cesto
alebo odhadnúť jeho hustotu? - Nevieš ako sa o oplátkovač starať?
Začni s istotou
Naučíš sa krok za krokom, ako si upiecť svoje prvé domáce oplátky.
Cesto a jeho hustota
Naučíš sa pracovať s cestom a odhadnúť jeho hustotu.
Suroviny sú základ
Pripravíš si vhodné ingrediencie.
Osvedčený recept
Spolu si upečieme oplátky podľa môjho rokmi overeného receptu.
V kurze sa naučíš:
- 🌻 Aké pomôcky a suroviny používať a kde ich kúpiť.
- 🌻 Overené recepty a postupy.
- 🌻 Základnú údržbu oplátkovača.
- 🌻 Vyrobiť rôzne druhy slaných oplátok so suchou zložkou, syrové a bryndzové oplátky z pšeničnej múky a slané oplátky so suchou zložkou z bezlepkovej zmesovej múky.
Čo je súčasťou kurzu?
V kurze sa naučíš piecť slané druhy oplátok krok za krokom. Detailne si prejdeš jednotlivé časti výroby od výberu surovín cez prípravu cesta až po pečenie.
- 🌻 Videopostupy
- Názorné a zrozumiteľné návody s komentárom, z ktorých sa naučíš, ako postupovať v jednotlivých fázach výroby.
- 🌻 Recepty a dodatočné materiály
- Dostaneš recepty a iné materiály na stiahnutie.
- 🌻 Tipy na konkrétne suroviny a pomôcky
- Pod videami nájdeš množstvo odkazov, kde môžeš kúpiť suroviny a pomôcky.
Kurz maximálne využijú:
- 🌻 začínajúci domáci pekári oplátok,
- 🌻 tí, čo chcú piecť rôzne druhy slaných oplátok z pšeničnej aj bezlepkovej múky,
- 🌻 tí, čo potrebujú a chcú podporu a vedenie krok za krokom od začiatku.
Čo ešte potrebuješ o kurze vedieť:
- 🌻 Kurz je určený na samoštúdium.
- 🌻 Videá a materiály nájdeš prehľadne uložené v členskej sekcii. Všetky materiály máš dostupné ihneď.
- 🌻 Moja podpora nie je súčasťou kurzu.
- 🌻 Prístup ku materiálom kurzu je na 1 rok.
Kto kurz pripravil?
Mám radosť, keď môžem potešiť mojich blízkych a ponúknuť im dobré jedlo. Pri jeho príprave sa snažím vyberať tie najlepšie suroviny. Rovnako pri príprave oplátok, nešetrím na dobrom mlieku a kvalitnom masle. Ja a moja rodina domáce oplátky milujeme. Vianoce a rodinné oslavy si nevieme bez nich predstaviť. Niekedy si ich pripravíme len tak – na chrumkanie.
Keď som začínala s pečením oplátok, dostupných informácií o výrobe a príprave bolo málo. Často som sa učila metódou pokus-omyl. Preto som sa rozhodla pomôcť druhým začať s úspešným pečením rýchlejšie a jednoduchšie. Svoje skúsenosti som pretavila do kurzov. Navrhla som postup, ktorým ťa prevediem od úplných základov.
Tak sa neboj začať, povediem ťa, aby si na to nebola sama.
Ivana Gálová